Călin Popescu-Tăriceanu is indul Bukarest főpolgármesteri székéért


-A A+

Bejelentette csütörtökön Călin Popescu-Tăriceanu, hogy harcba száll Bukarest főpolgármesteri tisztségéért.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, úgy véli, miniszterelnökként és a szenátus elnökeként szerzett tapasztalata hasznára lenne a polgármesteri munkában. "Nehéz időszakot élünk, nincs idő a kísérletezgetésre, tapasztalattal rendelkező emberekre van szükség" - fogalmazott.

Tăriceanu kiemelte, azért is döntött úgy, hogy jelölteti magát, mert bár 30 éve számottevő liberális választói bázisa van a fővárosnak, az eddigi jelöltek között nincs egyetlen liberális sem. "Nicuşor Dan sem liberális profilú. Az, hogy támogatja őt a Nemzeti Liberális Párt, teljesen más dolog. Arról nem is beszélve, hogy a PNL liberális profilja is megkérdőjelezhető" - tette hozzá.

A politikus arra utalt, hogy a Mentsétek meg Románia Szövetség (USR) és a PNL összefogott Bukarestben, és közös polgármesterjelöltjük Nicuşor Dan, az USR korábbi elnöke, aki négy évvel ezelőtt a szavazatok 30 százalékát szerezte meg a fővárosban. A Szociáldemokrata Párt (PSD) Gabriela Firea jelenlegi főpolgármestert indítja a helyhatósági választásokon.

Tăriceanu rámutatott, nincsenek további politikai ambíciói, nem kívánja ugródeszkának használni a polgármesteri tisztséget. "Tősgyökeres bukaresti vagyok, és magam is részt vettem a jelenlegi Bukarest kiépítésében: építőmérnökként részt vettem az első bukaresti metróvonal, az Unirii téri metróállomás, majd a Bucur-Obor csomópont építésében" – mondta a jelölt.
EZT OLVASTA MÁR?

X