A szavazás napján dönti el az RMDSZ, támogatják-e a bizalmatlansági indítványt


-A A+

 

Az RMDSZ a voksolás napján dönti el, hogy megszavazza-e a Szociáldemokrata Párt (PSD) által benyújtott bizalmatlansági indítványt – jelentette ki Kelemen Hunor kedd délelőtt az Adevărul Live című, a portál által a Facebookon közvetített videós interjúban.

A szövetségi elnök kifejtette az RMDSZ többször is hangoztatott álláspontját, miszerint „ezer okuk van a kormányt megbuktatni”, de a magyar érdekvédelmi szövetség nem akarja a koronavírus-járvány okozta helyzetet egy kormányválsággal is tetézni.

Kelemen Hunor emlékeztetett: márciusban megszavazták a nemzeti liberális párti (PNL) kormányt, mert az országnak a járványhelyzet kezdetekor szüksége volt egy teljes jogkörrel rendelkező kabinetre, de ez nem jelenti azt, hogy mindenben egyetértenek az intézkedéseivel.

Szerinte az Orban-kabinet kaotikus intézkedéseket hoz, nem világos, hogy milyen körülmények között kezdődik meg a tanév, az egészségügyi helyzet rossz, és a kormány kampánycélokra próbálja használni a járványügyi helyzetet is. De ez még nem jelenti azt, hogy megszavazzák a PSD által a múlt héten benyújtott bizalmatlansági indítványt. "Sem a PSD-vel, sem a PNL-vel nem tárgyaltunk" – mondta az újságíró kérdésére.

Adevaru lLive ora 12 cu Kelemen Hunor

Votează UDMR moţiunea de cenzură PSD?

Közzétette: Adevărul LIVE – 2020. augusztus 25., kedd

Kelemen Hunor arról is beszélt, hogy az RMDSZ nem zárkózna el a parlamenti választások után egy PNL-vel és az USR–PLUS-szal kötött koalíciós kormányzástól, mert az a stabilitást biztosítaná. „A PNL és az USR két év elteltével marakodna egymás közt, de az országnak egy stabil kormánykoalícióra van szüksége” – jegyezte meg, kizártnak tartva, hogy valamelyik párt önállóan tudna kormányt alakítani.








EZT OLVASTA MÁR?

X