Konkrét problémákat oldanának meg az RMDSZ Nőszervezet nagyváradi jelöltjei


-A A+

Nagyváradon két hölgyet jelölt az RMDSZ Nőszervezet önkormányzati képviselőnek: a lista 4. helyén szereplő Pető Dalma jelenleg is tanácsosként tevékenykedik, Tunyogi Hajnalka a 15. helyet kapta.

Mindkét hölgy aktív az RMDSZ nagyváradi nőszervezetében, Pető Dalma kommunikációs felelős ügyvezető alelnökként, Tunyogi  Hajnalka pedig az ifjúságért és sportért felelős alelnökként tevékenykedik. Előbbi közgazdász, utóbbi a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium fizika-kémia tanára, illetve a West Team Sportklub elnöke és tékvandó edzője is egyszemélyben.Tunyogi Hajnalka elmondta: próbál minél több ifjúsági és sportrendezvényen részt venni, ezzel erősítve a közösséget, tervei között lakóhelye, Váradszőllős (ma Nufărul) életének fellendítése szerepel, például nyári óvodát szervezne, de hasznosnak tartaná például román nyelvből, fizikából és kémiából az ingyenes érettségi előkészítők újbóli megszervezését.

Az RMDSZ körzeti székházában akár családi klubokat is lehetne szervezni, tette hozzá Tunyogi Hajlanka, aki szerint a sport akár generációk közötti kapcsolatot is erősíti. Mint mondta, a programok szervezését legszívesebben pályázatok útján oldaná meg, hogy azok a résztvevők számára ingyenesek legyenek.

Egyre több olyan hölgy van, aki dolgozni szeretne, s a politika olyan eszköz, amint keresztül elérhetik a céljaikat, mondta Pető Dalma, aki hozzátette: örül annak, hogy a nőszervezetben tevékenykedve, annak jelöltjeként vannak jelen a váradi tanácsosi listán más hölgyek mellett.

Az elmúlt héten több mint ötven hölgyet kérdezett meg arról, hogy szerintük mi hiányzik Nagyváradból, s a megkérdezettek több mint felétől választ is kapott, mondta Pető Dalma, aki hozzátette: ezeknek a válaszoknak a mentén épít fel egy cselekvési tervet, amivel nekiindul a következő mandátumnak. A válaszok egyébként rendkívül széles területet öleltek fel az egészségügyből hiányzó magyar szakemberektől a karriertámogató programokig, de többeknél visszatérő válasz volt a zöldövezetek hiánya is. Utóbbiak kapcsán Pető Dalma elmondta: a probléma nem új, 2018-ban és tavaly is beadvánnyal fordult az önkormányzathoz, de sajnos nem történt érdemi előrelépés.








EZT OLVASTA MÁR?

X