A részvételre buzdított Kelemen Hunor Csíkkarcfalván


-A A+

Szülőfalujában, Csíkkarcfalván adta le szavazatát a vasárnapi helyhatósági választásokon Kelemen Hunor az RMDSZ szövetségi elnöke. A sajtó képviselőinek azt nyilatkozta: a stabilitásra szavazott.

„Nekem itt Karcfalván nagyon egyszerű dolgom volt. A folytonosságra, a fejlődésre szavaztam. Arra, hogy folytassuk a megkezdett munkát Karcfalván illetve a megyében, hogy az életminőséghez megfelelő feltételeket javítani tudjuk” – fogalmazott a politikus. Hozzátette: a hamarosan következő parlamenti választásokat megelőzően a helyhatósági voksolás a „politikai stabilitáshoz vezető út első lépése lehet”.

Kelemen Hunor kiemelte: a magyar identitás szempontjából olyan fontos területekért felelősek a helyi önkormányzatok, mint az oktatás, vagy a különböző kulturális intézmények fenntartása. Hangsúlyozta: a megyék vezetése kapcsán is fontos a mostani választás, hiszen a megfelelő megyei és települési együttműködés nélkül nincs haladás, fejlődés.

Az elnök a részvételről elmondta: fontos, hogy a magyarságnak legitim önkormányzatai legyenek, minél nagyobb szavazatszámmal a hátuk mögött. „Ezért mindenkit arra buzdítok, hogy menjen el szavazni. Betartva a szabályokat nincsen semmilyen egészségügyi kockázata a szavazásnak” – szögezte le Kelemen Hunor.

A helyhatósági választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.








EZT OLVASTA MÁR?

X