Zsombolyán nyert a jelenlegi polgármester, a visszatérő Kaba Gábor harmadik lett


-A A+

Adrian Postelnicu nemzeti liberális párti (PNL) jelenlegi polgármester győzelmét hozta a vasárnapi helyhatósági választás a Temes megyei Zsombolyán, ahol a közigazgatásba nyolc év szünet után „jelentkező” Kaba Gábor a harmadik lett.

A román–szerb határ menti várost három cikluson (2000–2012) keresztül irányító Kaba Gábortól megtudtuk, hogy a győztes jelölt több mint 1400 szavazatot kapott, míg ő 1121 voksot gyűjtött be. De ez is csak a harmadik helyre volt elegendő, mert a papi reverendát politikusi köntösre cserélő Davor Lucacela független jelölt – a Szociáldemokrata Párt (PSD) támogatásával – százzal több szavazatot kapott.

A korábbi RMDSZ-es polgármester, Kaba Gábor idén a Zöld Párt színeiben jelöltette magát polgármesternek, miután az RMDSZ Temes megyei szervezetének vezetőivel nem tudtak megállapodni. Az RMDSZ a helyi szervezet elnökét, Tóth Gábor eddigi alpolgármestert indította a választásokon. Kaba szerint az RMDSZ részéről csak Tóth jutott be a képviselőtestületbe, míg legutóbb három tanácsosa volt a szövetségnek a 17 tagú képviselőtestületben. A Zöld Pártnak négy tanácsosa lesz – élen Kabával – és jelenleg folynak a tárgyalások az alpolgármesteri tisztség megszerzéséről.

A választási eredményekről szóló hírfolyamunkat itt találja.

(A nyitóképen Kaba Gábor | Forrás: Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X