Huszonnégy év után először nem lesz magyar alpolgármestere Nagybányának


-A A+

A tisztségébe újraválasztott Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR) kérte fel, hogy állítsanak jelöltet a két alpolgármesteri tisztségbe. A polgármester közösségi oldalán közölt felhívását az Agerpres hírügynökség szemlézte.

Cătălin Cherecheș kijelentette: jó együttműködést kíván kialakítani a megválasztott önkormányzati testülettel, és meg szeretné őrizni a jó kapcsolatot a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) is, amely hosszú idő után először nem kap alpolgármesteri tisztséget.

A polgármester felbecsülhetetlen értéknek nevezte a város etnikai és kulturális sokszínűségét. „A magyar közösség mindig számíthat arra, hogy személyemben partnerre talál, és támogatom az oktatási és kulturális projektjeit” – jelentette ki.

Cătălin Cherecheș 2011 óta vezeti Nagybányát. Harmadik teljes mandátumát a Máramarosért Szövetség jelöltjeként szerezte a szeptember végén tartott önkormányzati választáson. Az RMDSZ megőrizte két mandátumát a 23 tagú városi tanácsban.

Máramaros megye 123 ezer lakosú székhelyének 1996 óta mindig volt RMDSZ-es alpolgármestere. A tisztséget egy cikluson át Szaniszló József, négy cikluson át Ludescher István, a most lejáró ciklusban pedig Vida Noémi viselte.

(Címlapkép: Cătălin Cherecheș - Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X