Ludovic Orban: csökkeni fog a fertőzések ritmusa, ezért nem jelent majd kockázatot a szavazás


-A A+

Az elrendelt intézkedések nyomán csökkeni fog a koronavírussal fertőzött személyek számának növekedési ritmusa – jelentette ki szerdán Ludovic Orban miniszterelnök, aki szerint ezért a parlamenti választásokon való részvétel sem jelent majd kockázatot.

A kormányfő szakértői véleményekre hivatkozva alapozta kijelentését. A napi fertőzések száma eltéréseket mutat, ezért a folyamatot hetente újra kell értékelni – magyarázta.

Kifejtette: a kormány már kiosztott mintegy kétmillió védőmaszkot a hátrányos helyzetben élő családoknak, és most arra készül, hogy egy újabb közbeszerzést írjon ki, hogy maszkokkal lássa el a kisjövedelmű személyeket is.

A december 6-án esedékes parlamenti választások kapcsán úgy vélekedett, hogy azok nem jelentenek plusz kockázatot a vírus terjedése szempontjából. A kormányfő szerint a hatóságok „világos eljárásokat” írtak elő a választási kampány és a voksolás megszervezésére vonatkozóan. „Mindaddig, amíg a jelöltek és a kampánycsapatok betartják ezeket az intézkedéseket, a vírus terjedésének kockázata nem növekszik a választások alkalmával” – hangoztatta.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy minden más országban, ahol választási év az idei, például Lengyelországban, Horvátországban vagy éppen az Amerikai Egyesült Államokban, megtartották vagy megtartják a voksolást.








EZT OLVASTA MÁR?

X