Vákár István maradt a Kolozs megyei önkormányzat egyik alelnöke


-A A+

Az elkövetkező négy évben is Vákár István marad a Kolozs Megyei Tanács egyik alelnöke. A frissen megalakult képviselőtestület 26 szavazattal választotta meg az RMDSZ jelöltjét – írja közleményében az érdekvédelmi szövetség Kolozs megyei szervezete.

Az új ciklusban az RMDSZ megyei önkormányati frakciója öttagú: Antal Géza, Balla Ferenc, Lőrinczi Zoltán, Rés Éva és Vákár István alkotják.

Vákár István a legfőbb céljának a megye magyarlakta településeinek fejlesztését nevezte. „Fontos az itt élő emberek életminőségének a javítása. Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése és korszerűsítése, az épített örökség ápolása és megőrzése, továbbá a közszállítás bővítése, ezen belül a metropolisz-övezeten kívüli települések becsatolása Kolozsvár tömegközlekedési hálózatába, valamint a vidékfejlesztés szempontjából a falu- és agrárturizmus támogatása szerepel a felvállalt célkitűzéseink között" – nyilatkozta Vákár István megválasztását követően.

A másik alelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által jelölt Marius Mînzat is maradt tisztségében, s az önkormányzatot továbbra is Alin Tișe liberális politikus vezeti, akit közvetlen szavazással választottak meg a szeptember végi önkormányzati választásokon.

A Kolozs megyei közgyűlés 37 tagú: az RMDSZ öt tanácsosa mellett, a PNL 20 tanácsossal, a PSD és az USR–PLUS öt-öt tanácsossal van jelen, és két hely jutott a PMP-nek.








EZT OLVASTA MÁR?

X