Fúzióra lépett a Pro Románia és az ALDE


-A A+

 

Széles többséggel megszavazta vasárnap a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) közös kongresszusa a két alakulat fúzióját. Az új párt neve Szociál-liberális Pro Románia.

A koronavírus-járvány miatt online zajlott kongresszuson a küldöttek elfogadták Călin Popescu-Tăriceanu arra vonatkozó javaslatát is, hogy Victor Pontát nevesítse az alakulat miniszterelnök-jelöltnek.

Tăriceanu szerint az új párt a "román állampolgárok jogainak és szabadságainak a védelmezője" lesz, harcolni fog "a megszerzett gazdasági jogokért", szorgalmazza az iskolák újbóli megnyitását és a gazdasági tevékenységek beindítását, mert "nincs más út a járvány legyőzésére".

Victor Ponta szerint az új alakulat nem fog szövetkezni sem a Szociáldemokrata Párttal (PSD), sem a Nemzeti Liberális Párttal (PNL), sem a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR), amelyet a "legrombolóbb" politikai erőnek tart.

PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, cu largă majoritate, fuziunea celor două partide și modificările...

Közzétette: PRO România – 2020. november 8., vasárnap

Ponta úgy véli, az ALDE és a Pro Románia fúziójával létrejött új párt jobb eredményt fog elérni a december 6-án esedékes parlamenti választáson, mint amilyent a két alakulat által támogatott Mircea Diaconu jegyzett a 2019-es államfőválasztáson.

(Nyitókép: Victor Ponta és Călin Popescu-Tăriceanu - Forrás: Pro Romania/Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X