Arad megyei önkormányzat: letette az esküt a másik RMDSZ-es tanácsos is


-A A+

Teljessé vált az az Arad megyei önkormányzat közgyűlése, miután szerda délután újabb hét képviselő tette le a hivatali esküt – köztük az RMDSZ-es Bölöni György –, de nyomban foghíjassá is vált, mivel az egyik liberális tanácsos lemondott.

A megyeháza sajtóközleménye szerint olyanokról van szó, akik nem közvetlenül a szeptember 27-i helyhatósági választáson szereztek mandátumot, hanem a pártok jelöltlistáiról „léptették elő” őket, és azoknak a helyét foglalhatják el, akik alamilyen oknál fogva lemondtak a tanácsosi megbízatásról.

A 33 tagú közgyűlésbe az RMDSZ-nek két jelöltje jutott be: az elnök Faragó Péter listavezetőként és tanácselnök-jelöltként, valamint Péró Tamás megyei ügyvezető elnök. Mivel Faragó parlamenti képviselő is, lemondott a megyei tanácsosi mandátumról, amit a listán harmadik Bölöni György foglalhat el. Péró Tamás egyébként az egymást követő második ciklusban foglalja el helyét a megyei közgyűlésben, míg Bölöni György a negyedik mandátumát tölti. Előbbi a szociális, kulturális, ifjúság és sportügyi, utóbbi a költségvetési szakbizottságban tevékenykedik majd.

A tanácsosok beiktatása után lemondott mandátumáról a nemzeti liberális párti (PNL) Ioan Plaveți, akinek a helyére utóbb igazolják a szervezet egy másik jelöltjét. Az önkormányzat két alelnökét is egy következő ülésen választják meg a testület tagjai közül: mivel a PNL többésget alkot (17 szavazattal rendelkezik), szinte biztos, hogy mindkét posztot a párt által jelölt személyek fognak betölteni.








EZT OLVASTA MÁR?

X