Maradtak a régi alelnökök Hargita Megye Tanácsának élén


-A A+

A negyedik mandátumánál tartó Borboly Csaba tanácselnök mellett a következő négy évben is Bíró Barna Botond udvarhelyszéki, illetve Barti Tihamér gyergyószéki alelnök fog tevékenykedni a Hargita megyei önkormányzat élén – döntött pénteki rendkívüli ülésén a megye képviselő testülete.

Székelyudvarhelyen tartott rendkívüli tanácsülést péntek délután Hargita Megye Tanácsa, melyen a képviselő-testület alelnökeiről, valamint a bizottságok tagjairól döntött a szeptember végi választásokon mandátumot nyert testület.

Az udvarhelyi Hargita Business Center előterén megtartott szabadtéri ülésen teljessé vált a testület, miután azok a tanácsosok is letették az esküt, akik nem közvetlenül a szeptember 27-i helyhatósági választáson szereztek mandátumot, hanem a pártok jelöltlistáiról „léptették elő” őket, és azoknak a helyét foglalhatják el, akik valamilyen oknál fogva lemondtak a tanácsosi megbízatásról.

A rendkívüli tanácsülésen újabb négyéves megbízatást szavaztak meg a megyei önkormányzat korábbi alelnökeinek, Bíró Barna Botondnak, illetve Barti Tihamérnek, akik a szeptemberi választásokon újabb tanácsosi mandátumot nyertek el.

„Számomra óriási megtiszteltetés, hogy a 30-ból 23 szavazatot kaptam, ami több, mint az RMDSZ-es tanácsosok száma, és ami azt bizonyítja, hogy az elmúlt évek munkája valamilyen szinten meghozza a gyümölcsét, mert az emberi kapcsolatok, az együttműködések, amelyekre eddig a hangsúlyt helyeztük, azok visszaköszönnek egy-egy ilyen döntés esetében” – nyilatkozta a Maszolnak Bíró barna Botond régi-új alelnök, megjegyezve, hogy nem is lett volna szükség az összes szavazatra, hiszen a tisztség betöltéséhez 16 támogatói szavazat szükséges, az RMDSZ-től pedig 20 szavazatra számíthatott. 

„Ami a feladataimat illeti, a hatásköröket elnöki rendelettel delegálják, várhatóan a jövő héten dől el, hogy milyen részlegekért fogok felelni” – felelte kérdésünkre Hargita Megye Tanácsának udvarhelyszéki alelnöke.

A 30 tagú testületben a tanácselnök mellett 19 RMDSZ-es, 4 EMSZ-es, 3 PSD-s, továbbá 2-2 POL-os, illetve PNL-s tanácsos fog tevékenykedni a következő négy évben. 








EZT OLVASTA MÁR?

X