Második alelnöki mandátumát kezdi Szilágyi Róbert a Szilágy Megyei Tanácsban


-A A+

Szerdán újraválasztották Szilágyi Róbertet a Szilágy Megyei Tanács döntéshozó testületének alelnökévé, aki az előző négy évben is ezt a tisztséget töltötte be.

Az összesen 30 tanácsosból álló testület – amelynek hét tagja képviseli az RMDSZ-t – 29 támogató szavazattal választotta meg Szilágyi Róbertet a tisztségébe. A másik alelnöki széket a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben mandátumot nyert Claudiu Bîrsan foglalta el. A megyei tanács új elnökévé választott Dinu Iancu Sălăjanu szintén a PNL színeiben vette át korábban a megye vezetését a szociáldemokrata párti Tiberiu Marctól, aki idén nem szállt versenybe a tisztségért.

A második mandátumát kezdő Szilágyi Róbert alelnök székfoglaló beszédében elmondta, hogy a megkezdett munkát szeretné továbbvinni, ugyanolyan erővel és lendülettel.

„Az elkezdett munkálatok értéke meghaladja a 200 millió eurót. Ezek nagyrésze infrastrukturális beruházás, megyei utak rehabilitálása, a megyei kórház infrastrukturális fejlesztése stb. Ezen felül szeretném, ha minden olyan lehetőséget megragadnánk, amivel fejleszteni tudjuk a megyét” – összegezte a folytatni kívánt munka célkitűzéseit.

Az alelnök a járványhelyzettel kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy a megyei tanács hatáskörébe tartozó kórház számára minden lehetséges infrastrukturális feltételt biztosítanak annak érdekében, hogy a kórház minél hatékonyabban fel tudja venni a harcot a koronavírussal.

„A kórház harmadik emeletét átalakították kizárólag koronavírusos betegeket kezelő részleggé. Újabb nem invazív lélegeztetőgépeket vásárlunk a kórház számára. 20 millió lej értékű pályázatot nyertünk olyan kórházi felszerelések vásárlására, amelyek a koronavírussal fertőzöttek kezelését elősegítik. Ugyanakkor egészségügyi mobilegységeket vásároltunk a kórház számára, amelyek a betegek elővizsgálatát és a koronavírussal fertőzött, illetve nem fertőzött páciensek elkülönítését teszik lehetővé” – részletezte az alelnök.

Szilágyi Róbert beszéde végén köszönetét fejezte ki a kollégáinak, valamint annak a 20 501 Szilágy megyei választópolgárnak, akik neki szavaztak bizalmat.

„Továbbá, köszönöm az RMDSZ-ben tevékenykedő kollégák és barátok támogatását, biztatását. A Jóisten segítségével továbbvisszük azt a munkát, amelyet négy évvel ezelőtt elkezdtünk” – zárta felszólalását a Szilágy Megyei Tanács alelnöke.








EZT OLVASTA MÁR?

X