A PSD 35 százalék fölötti támogatottságra számít a parlamenti választásokon


-A A+

A Szociáldemokrata Párt (PSD) a szavazatok 35 százalékára számít a parlamenti választásokon, sőt abban reménykedik, hogy az újraosztás után a 40 százaléot is eléri majd a pártra adott voksok aránya - nyilatkozta szerdán Mihai Tudose, a PSD alelnöke.

„A valódi felmérés vasárnap lesz, vasárnapig pedig még sok minden történhet, és én remélem, hogy sok román állampolgár le fogja küzdeni a kényelmességét, a covidtól való félelmét, mert a legnagyobb veszélyt napjainkban a PNL jelenti Romániában, nem a covid” - mondta Tudose egy sajtótájékoztatón.

Hozzátette: ha a vasárnapi szavazás a PSD reményeinek megfelelően alakul, a párt 35, újraosztások után pedig 40 százalékos támogatottságot is elérhet. Kifejtette, elképzelhetőnek tart egy parlamenti támogatottsággal működő kisebbségi kormányt, de koalíciós kormányzást is. „Mi szeretnénk önállóan kormányozni, ha lehetséges” - jegyezte meg a PSD alelnöke.

Azt is elmondta, a minisztériumok élére zömében párttagokat javasolna, és csak bizonyos kulcsfontosságú szaktárcákat bíznának párton kívüli szakemberekre.

A legfrisebb felmérések szerint a PSD támogatottsága jelenleg 23,6 százalékos.

(Címlapképen: Mihai Tudose | Fotó: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X