„Ne maradjunk dacból otthon” – üzente Kelemen Hunor a választóknak


-A A+

Szülőfalujában, Csíkkarcfalván adta le szavazatát a vasárnapi parlamenti választások alkalmával Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke. Voksának leadását követően a politikus elmondta: annak érdekében szavazott, hogy az erdélyi, romániai magyarságnak „erős, megkerülhetetlen” képviselete legyen a parlamentben.

Kelemen Hunor úgy fogalmazott, hogy „nehéz idők” jönnek, a politikai képviselet legfontosabb feladata pedig az emberek biztonságának a megteremtése lesz.

A választópolgároknak is üzent az elnök: „Győzzék le a félelmet és ne adják más kezébe a döntést. Menjenek el szavazni! Nincs kockázata az egészségünkre a szavazásnak, hiszen a biztonsági körülmények megfelelőek. Ha betartjuk az előírásokat, akkor biztosan nem fertőződünk meg. Ne dacoljanak, hanem racionálisan gondolják végig, hogy mire van szüksége ennek a közösségnek, és milyen kockázata van annak, ha dühünkben otthon maradunk” – fogalmazott.

Újságírói kérdésre Kelemen Hunor elmondta: a választásokat követően az elsődleges feladat az ország jövő évi költségvetési törvényének megalkotása lesz.

A választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja. 








EZT OLVASTA MÁR?

X