Dan Barna: az RMDSZ-re is szükség van a parlamenti többség biztosításához


-A A+

Egy 245-250 fős parlamenti többség kialakítását tartja kívánatosnak a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) esedékes koalíciós tárgyalásokon Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség–Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (USR–PLUS) társelnöke, aki szerint a kormányban helyet kell biztosítani az RMDSZ-nek is.

Az USR–PLUS társelnöke a Libertateának kijelentette, hogy tartják magukat az elveikhez, és Dacian Cioloșt, a pártszövetség másik elnökét fogják javasolni miniszterelnöknek a Klaus Iohannisszal való tárgyaláson, akkor is, ha az államfő korábban már leszögezte, hogy a vasárnapi választások eredményétől függetlenül ismét Ludovic Orban PNL-elnököt fogja felkérni kormányalakításra.

Barna szerint egy 245-250 fős parlamenti többséget kellene kialakítani, aminek a PNL-n és az USR–PLUS-on kívül tagja lenne az RMDSZ és a nem magyar nemzeti kisebbségek parlamenti frakciója is. Hozzátette, hogy a koalíciós tárgyalások egyik feltétele, hogy a kormányprogramban helyet kapjon az a 40 pontos programjuk, amelyek a romániai reformok végrehajtását célozzák, és amelyekre „a választók mandátummal ruházták fel őket”.








EZT OLVASTA MÁR?

X