Az RMDSZ elnöke Ludovic Orban lemondásáról: „Le a kalappal előtte!”


-A A+

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a normalitás jelének tekinti Ludovic Orban miniszterelnök lemondását. A politikus az Aleph News televíziónak adott nyilatkozatában azzal magyarázta a miniszterelnök gesztusát, hogy a PNL gyengébb eredményt ért el, mint ami várható volt.

A Marius Tucă Show című műsorban Kelemen Hunor kijelentette: „Le a kalappal előtte! Ludovic Orban tiszteletet érdemel, amiért vállalta a Nemzeti Liberális Párt kudarcáért a felelősséget”.

A szövetségi elnök a műsorban elmondta, az RMDSZ részt vesz a parlamenti többség kialakításáról szóló tárgyalásokon, ha meghívják. Hozzátette: a PNL-nek és az USR-PLUS-nak együtt sincs meg az ötven százaléka, és nagyot hibáznának, ha kisebbségi kormányzást vállalnának.

Kelemen Hunor a műsorvezető kérdésére kijelentette: a választások óta sem Ludovic Orban PNL-elnökkel, sem Dan Barnával az USR-PLUS társelnökével nem beszélt, de elismerte, hogy rövid telefonbeszélgetése volt Klaus Iohannis államfővel.

Kérdésre válaszolva kijelentette: nem felejtette el, hogy az elnök áprilisban a magyar nyelvet is gúnyolva avatkozott be a PNL és a PSD csatájába, de hozzátette: a politikában a közösség érdekeinek a képviseletére vállalkozott, nem pedig az érzelmei képviseletére.

(A címlapképen Kelemen Hunor és Ludovic Orban a parlamentben, 2019-ben | Fotó: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X