A Központi Választási Iroda elutasította a PMP által a szavazatok újraszámolására vonatkozó kéréseit


-A A+

A Központi Választási Iroda (BEC) elutasított 45, a szavazatok újraszámolására és a választások érvénytelenítésére vonatkozó kérést, melyeket a Népi Mozgalom Pártja (PMP), illetve más politikai alakulatok és magánszemélyek fogalmaztak meg. Az óvások az ország több megyéjére, a fővárosra és a diaszpórára vonatkoznak.

A BEC csütörtök este tájékoztatott közleményben, hogy elutasította a PMP fiókszervezeteinek a Brăila és Hunyad megyei szavazókörzetekben és a diaszpórában leadott szavazatok újraszámolására vonatkozó kérését, valamint a választások érvénytelenítésére benyújtott, a bukaresti, illetve a Fehér, Arad, Brassó, Krassó-Szörény, Hunyad, Maros, Prahova, Temes, Suceava, Vâlcea megyei és a külhoni szavazókörzetekre vonatkozó kéréseket.

A Központi Választási Iroda elutasította ugyanakkor a PMP-nek a választások érvénytelenítésére benyújtott kéréseit, amelyek Buzău, Ialomiţa, Iaşi, Teleorman, Szeben, Vaslui, Galac, Konstanca, Neamţ, Dolj, Gorj, Botoşani, Bihar, Dâmboviţa, Călăraşi, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Máramaros, Kovászna, Giurgiu és Vrancea megyei szavazókörzetekre vonatkoznak.

Eugen Tomac PMP-elnök lemondott tisztségéről, miután pártja kiesett a parlamentből. Tomac szerdán azt nyilatkozta, hogy az alakulat 4,94 százalékos ért el a választásokon, és ezt az eredményt „nem is kérdőjelezik meg”, azonban a párt képviselői 1090 óvást nyújtottak be a BEC-hez és a megyei választási irodákhoz.
EZT OLVASTA MÁR?

X