USR-PLUS: kulcsfontosságú a reformok életbe ültetéséhez a képviselőház elnöki tisztsége


-A A+

A Mentsétek meg Romániát Szövetség - Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség (USR-PLUS) nem azért szeretné megszerezni az alsóházi elnöki tisztséget, hogy azt „hozzáadja a győzelmi lajstromához”, hanem azért, mert ez kulcsfontosságú a párt által kezdeményezett reformok életbe ültetéséhez – írta az USR-PLUS csütörtök esti Facebook-bejegyzésében.

A pártszövetség rámutatott, a képviselőház a döntő ház mind a speciális nyugdíjak bizonyos kategóriáinak eltörlése, mind pedig a speciális nyugdíjak egyéb kategóriáinak megadóztatása terén. 

Ugyanakkor az alsóház mondja ki a végső szót a választási törvény módosításánál, hogy vissza lehessen vezetni a kétfordulós választásokat a polgármesterek és a megyei tanácselnökök esetében, illetve az egészségügyi rendszer reformjára vonatkozó jogszabály, vagy a minimálbér adómentesítésére vonatkozó törvénymódosítás esetén – magyarázták az USR-PLUS képviselői.

Amennyiben nem kapják meg ezt a tisztséget, nem látják biztosítottnak, hogy átmennek a parlamenten ezen vállalásaik, tették hozzá. 

(Címlapfotó forrása: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X