Orban szerint betartotta a PNL-től kapott felhatalmazást, amikor „fontos minisztériumokról” mondott le


-A A+

Betartotta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai tanácsától kapott mandátumot és meg van győződve arról, hogy a liberális párt parlamenti képviselői és szenátorai tiszteletben tartják a párt döntéseit – nyilatkozta szombaton késő este Ludovic Orban.

A liberális párt elnöke arra reagált, hogy olyan információk jelentek meg, amelyek szerint a párton belül elégedetlenség van azzal kapcsolatban, ahogyan a koalíciós tárgyalásokat vezeti. 

Értelmezése szerint „mindenben betartotta” a politikai tanács által adott felhatalmazást, akkor is, amikor „fontos minisztériumokról” mondott le azért, hogy a PNL megkapja az alsóház elnöki tisztségét, hisz „egy csapatról van szó”, tehát nem lehet gond abból, hogy egy koalíciós partner képviselője vezeti egyik vagy másik minisztériumot. 

A volt kormányfő szerint egy tárgyaláson „nem vihetsz mindent”, és természetesen „néha le kell mondani” bizonyos dolgokról. Orban cáfolta, hogy feszültség alakult volna ki a párton belül, mert „az erdélyi vezetők” elégedetlenek lennének.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is meg van-e a párt támogatása arra, hogy ő foglalja el a képviselőház elnöki tisztségét, Orban emlékeztetett: erről egyhangú döntést hozott a PNL országos politikai tanácsa, és biztos benne, hogy minden liberális parlamenti képviselő betartja a párt döntését.  

(Címlapfotó forrása: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X