Iohannis karácsonyi üzenete: „Kérem, tartsák be a szabályokat, ha nem akarnak kórházba kerülni”


-A A+

Nem vezetnek be újabb korlátozásokat, de az eddigi intézkedések továbbra is érvénybe vannak – fogalmazta meg Klaus Iohannis államfő csütörtökön. 

„Ezek az intézkedések kötelező jellegűek, nem opcionálisak, ezért kérem, tartsák be őket, ha nem akarnak az ünnepekre kórházba kerülni” – nyomatékosította.

Hozzátette: noha az utóbbi napokban csökkent az esetszám, továbbra is sokan szorulnak intenzív terápiás kezelésre, és magas a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma is. „Kedves románok, vigyázzanak magukra az ünnepek alatt, vigyázzanak szeretteikre, tartsák be az óvintézkedéseket. Egészséget és boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!” – üzente Klaus Iohannis.

Az államfő arról is beszélt: vasárnap kezdődik a COVID-19 elleni oltási kampány az Európai Unióban, így Romániában is. Iohannis elmondta, első szakaszban kis mennyiségű, „inkább szimbolikus” vakcinaadagot kap Románia, de utána további szállítmányok érkeznek majd, míg mindenki részesül belőle. Az elnök hangsúlyozta, hogy az oltás biztonságos, hatékony, és a legmagasabb európai standardok alapján engedélyezett. Éppen ezért ő maga is, és a szakemberek is azt javasolják mindenkinek, hogy oltassa be magát – tette hozzá Iohannis.

Klaus Iohannis azt követően nyilatkozott a sajtónak, hogy a COVID-19 járvány kezeléséről tanácskozást tartott Florin Cîţu miniszterelnökkel, Dan Barna kormányfőhelyettessel, Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel, Vlad Voiculescu egészségügyi miniszterrel, Lucian Bode belügyminiszterrel és Raed Arafat belügyi államtitkárral, az országos katasztrófavédelem vezetőjével.
EZT OLVASTA MÁR?

X