RMDSZ: szabályzatellenes a Băsescu-bizottság létrehozása


-A A+

Szabályzatellenesnek tartja Végh Sándor RMDSZ-es szenátor annak a szenátusi vizsgálóbizottságnak a létrehozását, amely azt tárja fel, hogy miként jutott mintegy egymillió euró hitelhez Traian Băsescu államfő közjegyző lánya.

A testület megalakítására hétfőn tett javaslatot a szenátus házbizottságában Cosmin Nicula, a pénzügyi és költségvetési szakbizottság elnöke. Javaslatát elfogadták. Végh Sándor azt kifogásolja, hogy Cosmin Nicula nem konzultált erről a szakbizottság tagjaival.

„Felháborító és szabályzatellenes, ami történt. A pénzügyi szakbizottság ellenzéki tagjait az elnök meg sem kérdezte a javaslatáról. Magam is a sajtóban értesültem róla” – nyilatkozta a maszol.ro-nak hétfőn este Végh Sándor. A politikus tájékoztatása szerint kedden ülést tart a szakbizottság. „Kíváncsi vagyok, hogyan fogja megindokolni eljárását Cosmin Nicula” – tette hozzá.

A bizottság létrehozását korábban a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) is fölöslegesnek tartotta. Crin Antonescu hétfőn azt is kijelentette, a PNL nem hatalmazta fel a liberális Daniel Chitoiu pénzügyminisztert arra, hogy mandátuma lejárta előtt leváltsa a CEC Bank igazgatóját a Băsescu lányának nyújtott hitel miatt.








EZT OLVASTA MÁR?

X