Mérleget vont az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete


-A A+

Trandafir Norbert úszóbajnok belépett az RMDSZ-be – jelentette be Peti András csütörtökön, a marosvásárhelyi RMDSZ tevékenységi mérlegét ismertető sajtótájékoztatón.

A szervezet elnöke szerint ez remélhetőleg arra bátorít majd másokat is, hogy vegyenek részt a közösségi munkában. „Együtt tudunk működni a sport területén is, remélve, hogy a vásárhelyi sportolók nem hagyják el a várost” – toldotta meg Peti szavait Trandafir Róbert.

Az RMDSZ helyi szervezete magyar nyelvtanfolyama sikeresnek bizonyul – hangzott el a sajtótájékoztatón. A kezdeményezés iránt nyitottságot tapasztalt Koreck Mária szervező, a szervezet szociális alelnöke, aki úgy fogalmazott: a vásárhelyi magyarokkal való helyes kommunikáció szempontjából tartja ezt fontosnak.

Jelenleg hét személy vesz részt a Lingaprouf nyelviskola tanfolyamán. Koreck tájékoztatása szerint három hét múlva nyílt órát is tartanak, januárban pedig újabb csoportot indítanak. Addig remélhetőleg többen tudomást szereznek erről a lehetőségről – tette hozzá.  

A sikerekről szólva a cégek, új beruházások támogatási programját említette Peti András alpolgármester, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke, aki szórólapon is közzétette az utóbbi egy év tevékenységének beszámolóját. A sikerekhez tartozik például az, hogy hétmillió eurós beruházás történt a városban, amely 30 új munkahely létesítését teszi lehetővé.

Ezen kívül egyházi, szociális, kulturális támogatások, infrastruktúrális beruházások is szerepelnek az elért eredmények között, illetve a civil szervezetek bevonása a közigazgatási döntésekbe. A sikertelenségek közé az identitás megőrzése területén tapasztalt a lemaradás tartozik – sorolta Peti. Példaként a római katolikus főgimnázium, a kétnyelvű utcanévtáblák, Sütő-szobor kérdését említette.

 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X