Az versenypárt gerillaakciójára gyanakszik a háromszéki RMDSZ


-A A+

Elhatárolódik az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete azoktól az RMDSZ támogatására buzdító feliratoktól, amelyek szombat hajnalban jelentek meg a megyeszékhely több pontjában. A rendőrségen is feljelentést tettek.

Közleményük szerint felháborodva vettét tudomásul, hogy a kampány utolsó éjszakáján, szombatra virradóan, vélhetően a magyar versenypárt a szövetség jelképét használva, rongálást okozva, Sepsiszentgyörgyön több lépcsőház bejáratára, tejautomatán, buszmegállóknál szavazásra buzdító szlogeneket festett fel. Továbbá a Civil Felelősség 2014 társadalmi csoport név alatt valótlan és rágalmazó szórólapokat terítettek szét a városban.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke leszögezte: ez nem az RMDSZ, hanem vélhetően a magyar versenypárt akciója. "Ettől a káros gerillaakciótól elhatárolódunk. Az RMDSZ korrekt, tiszta kampányt folytatott az elmúlt időszakban. Nem válaszoltunk semmilyen provokációra, még akkor sem, amikor reklámfelületeinket rongálták" – mondta a politikus.

Közlése szerint az éjszaka történt eset után "betelt a pohár", így szombaton a rendőrségen feljelentést tettek. "Elnézést kérünk az elkövetők helyett minden lakótól a kellemetlenségért, az RMDSZ önkéntesei már szombaton nekiláttak a felületek takarításának” – tette hozzá.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X