Engedélyezték a képviselők Elena Udrea letartóztatását


-A A+

FRISSÍTVE: Miután a parlament hétfő este hozzájárult Elena Udrea letartóztatásához, a korrupcióellenes ügyészség kedd reggel be is idézte a képviselőt. A Népi Mozgalom Pártjának elnökét várhatóan 24 órára őrizetbe veszik.

Titkos szavazással hozzájárult hétfő este a képviselőház Elena Udrea volt turisztikai miniszter előzetes letartóztatásához.A képviselőknek összesen hatszor kellett a fehér és fekete golyókat tartalmazó urna elé járniuk, ugyanis a Népi Mozgalom Pártja politikusával kapcsolatban összesen hat ügyészségi kérelem érkezett a parlamenthez, és mindegyikről külön-külön szavaztak.

Két kérelem (bűnvádi eljárás elkezdése és előzetes letartóztatás) az úgynevezett Bute-gálával, további két kérelem (bűnvádi eljárás elkezdése és előzetes letartóztatás) a Microsoft-dossziéval kapcsolatos. Emellett az ügyészek kérték egy újabb eljárás megkezdését szintén a Bute-ügyben, illetve a gyanúsított előzetes letartóztatását a Microsoft-dossziéval kapcsolatos bírósági felügyeletének megszegése miatt.

A képviselők rendre az összes kérelmet megszavazták. Előtte Elena Udrea arra kérte a társait, hogy hagyják jóvá a bűnvádi eljárások megkezdését, de utasítsák el az előzetes letartóztatását. A szavazás végeredményét úgy komentálta: a parlament elszalasztott egy esélyt egy "abúzus" megakadályozására.

FRISSÍTÉS: A korrupcióellenes ügyészség kedd reggel be is idézte a képviselőt. A Népi Mozgalom Pártjának elnökét várhatóan 24 órára őrizetbe veszik.

 

Cikkünk frissül








EZT OLVASTA MÁR?

X