Román-amerikai hadgyakorlat kezdődött Aranyosgyéresen


-A A+

Háromszáz román és háromszáz amerikai katona vesz részt a Dacian Eagle 2015 nevű hadgyakorlaton, mely júliustól szeptemberig tart az erdélyi Aranyosgyéres melletti légi bázison – közölte hétfőn honlapján a védelmi minisztérium.

A hadgyakorlaton a román légi erők hat MiG21 LanceR vadászgéppel, és öt IAR-330 Puma helikopterrel és az ezeket kiszolgáló katonákkal, az amerikai légi erő pedig 12 F-15-ös többfunkciós vadászgéppel, és az ezeket kiszolgáló személyzettel vesz részt. 

O zi instrucție la Batalionul 317 Cercetare ”Vlădeasa”

”Cercetași, destinul vostru este să fiți primii!”Vă invităm să urmăriți, în permieră, O zi din tabăra de instrucție a cercetașilor din Batalionul 317 ”Vlădeasa”. ”Audi, Vidi, Sile” - ”Ascultă, Privește și Taci”#România #mapn #ForțeleTerestreRomâne

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on 2015. július 1.

A Dacian Eagle 2015 hadgyakorlat – a minisztérium közleménye szerint – az aranyosgyéresi román-amerikai gyakorlatok sorába illeszkedik be. Keretében a NATO légi műveleteknek megfelelő technikákat, taktikákat és eljárásokat gyakorolják a két ország katonái. 

Mircea Dușă védelmi miniszter április 15-én jelentette be, hogy az elkövetkező időszakban folyamatos lesz a NATO-országok katonáinak jelenléte az észak-atlanti szövetség keleti szárnyán. A miniszter azt is bejelentette, hogy Románia felkészíti katonai repülőtereit a Portugáliától vásárolt F-16-os harci repülőgépek fogadására. A félévesre tervezett aranyosgyéresi repülőtérfelújítás az év második felében kezdődik. 

Az aranyosgyéresi légi bázison május elejétől június végéig román-portugál hadgyakorlat, március vége és június eleje között pedig egy másik román-amerikai hadgyakorlat zajlott.
EZT OLVASTA MÁR?

X