A felelős törvényhozásért szólalt fel Johannis


-A A+

A törvényhozás minőségére és annak következetlenségeire hívta fel a figyelmet szerdán a parlament előtt elmondott beszédében Klaus Johannis.

Az államfő szerint gondokat okoz a jogszabályok gyakori és következetlen módosítása, legsúlyosabb problémának pedig az adótörvény, oktatási törvény, helyi közigazgatási törvény valamint a munkatörvény gyakori módosítását említette.

Mint mondta: életbe lépése óta csak az adótörvényt már 135 esetben módosították. Huszonhat alkalommal módosítottak az oktatási törvényen, 28 esetben pedig a munkatörvénykönyven.

„Ma Romániában összesen 1400 jogszabály van érvényben. Az idén elfogadott törvények több mint fele csak egyes kormányhatározatok elfogadásáról vagy elutasításáról szól” – magyarázta Johannis, hozzátéve: felelőtlenségre utal, hogy egy már elfogadott törvényt rövid időn belül kormányhatározattal módosítsanak.

Az államfő szerint a sorozatos törvénymódosításnak rendkívül káros hatása van az egészségügyre és az oktatásra is. „Ezek működésképtelenségének legfőbb oka a nem megfelelő, sorozatos törvénymódosítások” – szögezte le.

Klaus Johannis úgy fogalmazott: most nem felelősöket kell keresni, hanem felelősségteljesen cselekedni a további törvényhozási munka alatt.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X