Pénteken nevesíti polgármesterjelöltjét a szatmárnémeti RMDSZ


-A A+

Péntek este tudjuk meg, ki lesz a szatmárnémeti RMDSZ polgármesterjelöltje a jövő évi önkormányzati választásokon.

Bővített küldöttgyűlésen dönt péntek délután polgármesterjelöltjéről a szatmárnémeti RMDSZ. A testület egyfordulós szavazással választja ki az öt jelöltaspiráns közül a számára legmegfelelőbbet– tudtuk meg Nagy Szabolcstól, a választási bizottság tagjától.

A küldöttgyűlésen jelen lesz és beszédet mond az RMDSZ ügyvezető elnöke, Kovács Péter és a területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnöke, Nagy Zoltán. A küldötteknek bemutatják a szatmárnémeti magyarság körében készített felmérés eredményeit. A közvélemény-kutatásból kiderül az is, hogy az öt jelöltaspiráns közül ki a magyar lakosság preferáltja.

A jelöltaspiránsok öt-öt percet kapnak programjuk ismertetésére, majd következik a szavazás. A szatmárnémeti RMDSZ azt a személyt indítja a polgármester-választáson, aki az első fordulóban a legtöbb szavazatot kapja – számolt be a választási eljárásról Nagy Szabolcs.

Mint korábban beszámoltunk róla, Kereskényi Gábor helyi RMDSZ-elnök, Maskulik Csaba városi tanácsos, Günthner Tibor volt szenátor, az MPP-s Zazula Tibor és a civil aktivista Ilonczai Annamária jelentkezett arra a feladatra, hogy jövőre legyőzze Dorel Coica polgármestert, és így négy év után ismét magyar városvezető kerüljön Szatmárnémeti élére.

A jelöltaspiránsokkal készített interjúinkat itt olvashatják.








EZT OLVASTA MÁR?

X