Arros Orsolya: Bunta Levente legyen férfi, ne taktikázzon!


-A A+

Váratlanul érte Arros Orsolyát az a hír, hogy Bunta Levente meggondolta magát a székelyudvarhelyi előválasztás kérdésében. A polgármesterjelölt-aspiráns azt üzente a polgármesternek: „legyen férfi, és ne taktikázzon”.

„Elfogadhatatlan számomra, hogy játék közben változtatjuk meg a szabályokat. A polgármester egyet mond, de mást cselekszik” – jelentette ki Arros Orsolya a Maszolnak kedden arról, hogy Bunta Levente városi RMDSZ-elnök javaslatára a székelyudvarhelyi szervezet módosítani készül a polgármester-jelölés korábban már rögzített módján.

Mint ismert, a közgazdász elsőként jelentette be, hogy megpályázná az RMDSZ színeiben a polgármesteri tisztséget Székelyudvarhelyen. Korábban azt is jelezte: szeretné, ha olyan előválasztáson dőlne el az RMDSZ jelöltjének személye, amelyen nem RMDSZ-tagok is részt vehetnek. Ezt az elképzelést eredetileg felkarolta a Bunta Levente vezette városi szervezet is, a területi szervezet pedig ki is írta az előválasztást március 13-ra. A polgármester Arros fő riválisa lenne a megmérettetésen, de még nem jelentette be indulását.

„Úgy értettem, a városi szervezet kérése is az volt, hogy a legdemokratikusabb módon válasszák ki a jelöltet. Ennek nagyon örültem, mert nem a politikából jövök, és számomra az tűnt a legdemokratikusabbnak, hogy egész Székelyudvarhely beleszólhasson a jelöltállításba” – nyilatkozta Arros Orsolya.

Az Udvarhelyszéki Nőszervezet elnöke szerint most Bunta Levente azt szeretné, hogy „egy elmaszatolt pártgyűlésen” döntsenek az RMDSZ-es jelöltről. „A polgármester legyen férfi! Ne taktikázzon, mert ez így nem korrekt” – fogalmazott a jelöltaspiráns.

Korábban Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezető elnöke a Maszolnak elmondta: a területi szervezetnek nem áll szándékában változtatni a székelyudvarhelyi jelöltállítás módján.








EZT OLVASTA MÁR?

X