Kiszivárgott exit poll adatok: 4,8 százalékon az RMDSZ


-A A+

A pesurse.ro portál megszerezte az egyik közvélemény-kutató cég exit poll felmérésének 18 órás adatait. E szerint a Szociál-Liberális Szövetség (USL) 58, az Igaz Románia Szövetség (ARD) 18, a Dan Diaconescu Néppárt (PP-DD) 12, az RMDSZ 4,8 százalékát szerzi meg a szavazatoknak a vasárnapi parlamenti választásokon.

Kovács Péter főtitkár és kampányfőnök szerint jelenleg 4.2-4.4 százalék körül van az RMDSZ támogatottsága. A politikus az Erdély Fm-nek elmondta, szerinte az időjárással magyarázható, hogy alacsonyabb a magyarok részvétele, hisz a déli, keleti megyékben kevesebb hó esett, és ott nagyobb a részvétel.exit

Kovács Péter hangsúlyozta, ha az RMDSZ nem éri el a bejutási küszöböt, akkor a következő időszakban nem lesz akinek képviselnie a magyar érdeket, akár oktatásról, akár kultúráról van szó, hiszen nem lesz ott a magyarság képviselete a döntéshozatalban. A szövetség főtitkára szerint most nem az a kérdés, hogy hány magyar képviselő vagy szenátor jut be, hanem az, hogy lesz-e képviselete az erdélyi magyarságnak.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X