Visszavonta semmisségi folyamodványát Adrian Năstase


-A A+

Visszavonta hétfőn semmisségi folyamodványát a kétéves börtönbüntetését töltő Adrian Năstase. Ebben a politikus az ellene szóló ítélet megsemmisítését kérte.

A volt miniszterelnök azután folyamodott a fellebbezésnek ehhez a módjához, miután tavaly júniusban két év börtönbüntetésre ítélték korrupció miatt. A hétfőre kitűzött tárgyaláson Năstase ügyvédei azonban visszavonták a kérelmet.adrian nastase

Múlt héten a jilavai börtön illetékes bizottsága a volt miniszterelnök feltételes szabadlábra helyezését javasolta, mert a politikus a börtönben megfelelő magaviseletet tanúsított. A média szerint a feltételes szabadlábra helyezés folyamatát nehezítheti, hogy Năstase nem ismerte el bűnösségét, amire a rendkívüli fellebbezése is utalt.

A bukaresti IV. kerületi bíróság első fokon február 12-én fogja tárgyalni a politikus szabadon engedésére vonatkozó javaslatot. A feltételes szabadlábra helyezést Năstase esetében akkor javasolhatja a börtönbizottság, ha nyolc hónapot letöltött büntetéséből. Ennyi idő még nem telt ugyan el, de további 45 napot engedtek el azért, mert befejezte egyik könyvét, és két másikat írt.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X