Gorghiu: Dragnea agresszív lejáratási kampányba kezdett a PNL ellen


-A A+

A liberálisokat lejárató agresszív kampányba fogott Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke - állította Alina Gorghiu, a PNL elnöke. 

A liberális politikus szerint a PSD megfélemlítésbe kezdett, Dragnea pedig azokról az időkről álmodik, amikor az igazságszolgáltatás a PSD kezében volt. „Dragnea azt hiszi, hogy a feljelentések meg fognak ijeszteni minket, hogy a PNL-t és Dacian Cioloşt lejárató agresszív kampány el fog hallgattatni, és megakadályoz minket annak kimondásában, mennyire populisták és demagógok a PSD-sek. Így tett Năstase és Iliescu is. Ugyanazt a diskurzust követik utódaik is, Ponta és Dragnea: fenyegetnek börtönnel, bűnügyi feljelentéssel, elnyomással. Ők szeretik a cenzúrát. De a románok szavazataikkal reagáltak erőszakosságukra” - írta hétfőn Facebook-oldalára Gorghiu. 

A PNL vezetője hozzátette: semmi nem olyan hamis, mint az „igazságosság” szó Dragnea szájából.

„Liviu Dragnea és a PSD számtalan alkalommal megmutatta nekünk, mit jelent szemükben az igazságosság: 2014-ben éppen elég igazságosak voltak a külhoni románokkal, akiket megakadályoztak a szavazásban. Igazságosak voltak azokban a közösségekben is, amelyeket a PSD helyi bárói vezettek, és jól tudjuk, milyen nehéz körülmények között éltek ott az emberek, és milyen jól éltek a PSD-bárók. Igazságot osztott a PSD-s többség azzal is, hogy szavazataival Oprea urat és más politikusokat az igazságszolgáltatás fölé helyezett” – folytatta bejegyzését. Alina Gorghiu.

A liberálisok vezetője szerint a PSD hatalomra jutása esetén „intézményes keretet kap az igazságszolgáltatás-elleni front és az államfő felfüggesztésére irányuló tervek is megvalósulhatnak.”

Mint korábban írtuk, Liviu Dragnea a România TV-nek adott vasárnap esti interjúban azt mondta: attól tart, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) választási csalásra készül. A Szociáldemokrata Párt elnöke szerint ugyanakkor van néhány fiatal alkalmazott a kormánynál, akik önkéntesekként kerültek oda, most azonban a Dacian Cioloş érdekeinek alárendelt "szolgálatos hozzászólókként" tevékenykednek. 








EZT OLVASTA MÁR?

X