Háromszéken az RMDSZ a magyarság arányán felül teljesített


-A A+

A vasárnapi urnazárás után ünnepi volt a hangulat az RMDSZ sepsiszentgyörgyi székházában, ahol együtt várták az párhuzamos szavazatszámlálás eredményeit az RMDSZ-es és az MPP-s politikusok.

Számítások szerint a 73 százalékos Kovászna megyei magyarság arányán felüli támogatottságot szerzett az összefogás listája. Az RMDSZ Kovászna megyében megszerzett a 3 képviselői mandátumot Benkő Erika, Márton Árpád és az MPP-s Kulcsár Terza József számára. Van matematikai esélye, hogy Könczei Csaba visszaosztásból megszerezze a negyedik képviselői tisztséget. Háromszéken mindkét szenátort az RMDSZ adja Fejér László Ödön és Miklós Zoltán személyében.

Háromszéken pozitív irányba fordult az RMDSZ támogatottsága, a magyarok nagyobb arányban mentek el szavazni mint a románok, mutatott rá a Maszol érdeklődésére Tamás Sándor. A háromszéki RMDSZ vezetője, megyei tanácselnök szerint minden jel arra mutat, hogy a 73 százalékos magyarság arányán felüli támogatottsága van a szövetségnek. „Nekünk az a fontos, hogy jól teljesítettünk, a parlamentben 6,5 százalék fölött lesz az RMDSZ aránya. Legfontosabb, hogy a mi véleményünket, a magyarok elképzeléseit ne tudják megkerülni. Nem az a fontos, hogy kivel, hanem az hogy mire szerződünk. Két fontos irány van: a magyar közösség jogainak bővítése és annak a régiónak a fejlesztése ahol élünk”, mondta Tamás Sándor.  
Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X