Az RMDSZ Klaus Johannis tudtára adta, hogy támogatja Sevil Shhaideh jelölését


-A A+

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök tartotta magát a pár órával korábban tett ígéretéhez, és arról tájékoztatta Klaus Johannis államfőt, hogy a szövetség elfogadja és támogatja Sevil Shhaideh miniszterelnök-jelöltségét.

Mint korábban írtuk, szerdán koradélelőtt az RMDSZ együttműködési szerződést írt alá a Szociáldemokrata Párt (PSD) és Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta kormánykoalícióval arról, hogy a szövetség parlamenti támogatást biztosít a felállítandó kabinetnek. 

A Cotroceni-palotában tartott egyeztetés után Kelemen Hunor szövetségi elnök sajtónyilatkozatában elmondta, ha az államfő miniszterelnöknek jelöli a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által javasolt Sevil Shhaideh-et, az RMDSZ megszavazza.

A politikus elmondta, az RMDSZ nem javasol miniszterelnök-jelöltet, a PSD-ALDE jelölt számíthat a támogatásukra. "Természetesen kíváncsiak vagyunk a kormányprogramra, de nem hiszem, hogy meglepetésben lenne részünk. Együttműködünk a parlamentben a PSD-ALDE koalícióval, de nem lépünk be a kormányba. Megpróbáljuk támogatni azokat a projekteket, amelyekről úgy véljük, hogy a lakosság érdekeit szolgálják, és mi előállunk majd olyan javaslatokkal, amely a román társadalom javára válhatnak, beleértve a kisebbségek jogaira vonatkozó előírások alkalmazását" - jelentette ki Kelemen Hunor az államfővel folytatott konzultáció után. 

Itt olvashat további részleteket a PSD-ALDE-koalíció és az RMDSZ megállapodásáról.








EZT OLVASTA MÁR?

X