Videokonferencia keretében hallgatják ki a legfelsőbb bíróságon Sebastian Ghiţát


-A A+

Videokonferencia keretében hallgatja ki hétfőn a legfelsőbb bíróság Sebastian Ghiţă volt képviselőt, aki jelenleg Szerbiában van letartóztatásban.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség az úgynevezett Ponta-Blair-dosszié kapcsán is kérte Ghiţă előzetes letartóztatását. Ebben az ügyben hallgatják ki hétfőn a volt képviselőt. A kihallgatás 13 órakor kezdődött, de nem nyilvános, csak Ghiţă ügyvédei és egy szerb tolmács tartózkodik a teremben.

Az elmúlt hét végén a szerbiai legfelsőbb bíróság is kihallgatta Sebastian Ghiţát, aki azt kérte, ne adják ki Romániának, mivel politikai üldözés áldozata - számolt be a Tanjug hírügynökség. A kihallgatáson ugyanakkor a volt képviselő ügyvédei az előzetes letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedést, házi őrizetet kértek védencüknek. A bíróság a következő kihallgatáson hirdet döntést ezzel az igényléssel kapcsolatban.

Sebastian Ghiţă nevére két előzetes letartóztatási parancsot adtak ki azt követően, hogy megszökött az országból. A volt képviselőt Szerbiában fogták el, és jelenleg a belgrádi központi börtönben tartják fogva. A romániai hatóságok kérték a kiadatását.








EZT OLVASTA MÁR?

X