Luxemburgi miniszterelnök: a politikai stabilitás rendkívül fontos


-A A+

Xavier Bettel, a Luxemburgi Nagyhercegség miniszterelnöke azt kívánja Románia számára, hogy mielőbb találjon közép- és hosszútávú megoldást az aktuális politikai krízishelyzetre, hogy az ország visszaszerezze a külföldi befektetők és az európai partnerek bizalmát.

„Egy olyan pillanatban látogattam Romániába, amikor a befektetők keresnek valamit és az hiányzik, egy bizonyos fajta stabilitásról beszélek. Nagyon őszinte leszek önökkel: nehéz meggyőzni egy luxemburgi befektetőt hogy holnap jöjjön Bukarestbe és befektetést eszközöljön, hogyha az a kérdés, hogy merre alakul a politika Romániában, ki lesz tisztségben, mit tesz Románia. Éppen ezért azt kívánom, hogy egy stabil és tartós megoldást találjanak, amely által visszaszerezhetik a befektetők bizalmát” – nyilatkozta Xavier Bettel a Sorin Grindeanuval tartott közös sajtótájékoztatón.

​A luxemburgi miniszterelnöktől az újságírók azt kérdezték, külföldről hogyan látják a politikai válságot, amire ő azt felelte: „Szerintem minden országban vannak politikai válsághelyzetek, megtörténik, az a fontos, hogy minél hamarabb stabilizálódjon a helyzet és az intézmények úgy működjenek, hogy számíthassunk rájuk európai szinten”. +

Bettel szerint szorosabbra is lehetne fűzni a két ország gazdasági kapcsolatát főként az IT, a kutatás, a kultúra és a felsőoktatás területén.

Xavier Bettel a román államfővel együtt szombaton részt vesz Nagyszebenben azon az ünnepségen, amely annak állít emléket, hogy tíz evvel ezelőtt Luxembourg és Nagyszeben együtt viselte az Európa Kulturális Fővárosa címet.








EZT OLVASTA MÁR?

X