Predoiu szerint eltitkolt ok miatt kezdeményezte Dragnea a rendkívüli ülésszak összehívását


-A A+

A bukaresti ELCEN energetikai központ ügyénél "komolyabb", egyelőre azonban titokban tartott ok miatt kezdeményezte Liviu Dragnea a parlament rendkívüli ülésszakának összehívását - véli az alsóház alelnöke, Cătălin Predoiu nemzeti liberális párti képviselő. 

"Nyilvánosan felteszek néhány kérdést L. Dragneának: szándékában áll-e előterjeszteni a Szuverén Befektetési Alap létrehozásáról szóló törvénytervezetet? Folytatott-e tárgyalásokat a témáról Görögországban? Amennyiben igen, kikkel, és milyen döntésre jutott ezek alapján? Igaz-e, hogy az igazságszolgáltatással kapcsolatos témákról is tárgyalt, és mit döntött ezek nyomán? Az állampolgároknak jogukban áll tudni a választ ezekre a kérdésekre" - áll Predoiu vasárnapi Facebook-bejegyzésében. 

A képviselőház házbizottsága szerdán 11 órától tárgyalja Liviu Dragnea házelnök igénylését, amelyben rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását kéri az augusztus 2-a és 4-e közötti időszakra. 

Mihai Tudose kormányfő hétfőn úgy nyilatkozott, rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását kérte az egyik legnagyobb hazai energetikai központ, a bukaresti ELCEN ügyének megtárgyalására. A miniszterelnök akkor azt mondta, lehetséges, hogy más témák is napirendre kerülnek, a Szuverén Befektetési és Fejlesztési Alappal kapcsolatos tervezetet azonban kizárta ezek közül. 








EZT OLVASTA MÁR?

X