Így lehetne „jó román” Kelemen Hunor a PNL egyik alelnöke szerint


-A A+

Ha az RMDSZ számára fontos ez az ország, nem a Szociáldemokrata Pártot, hanem a Nemzeti Liberális Pártot kell támogatnia - üzente Kelemen Hunor szövetségi elnöknek a PNL egyik alelnöke.

Florin Roman az a parlamenti képviselő, aki korábban tüntetéseket helyezett kilátásba, ha a parlament elfogadja az RMDSZ tervezetét az anyanyelv-használati jogok bővítéséről. Szintén ő volt az, ki teljes három órán át éhségsztrájkolt tiltakozásul amiatt, hogy a kormány nem utalt ki pénzt a gyulafehérvári Egyesülés emlékmű megépítésére.

"Azt mondta Kelemen Hunor, hogy szájba verték, de én nem értem, hogy miért, mert az RMDSZ 27 éve szinte állandó jelleggel kormányon van, becsapták a liberálisokat is, a PSD-seket is, nagyjából mindenkit. Ez a legjobb példa arra, hogy a románok toleránsak a kisebbségekkel szemben, hogy a nemzeti kisebbségek minden jogot élveznek, ami egy európai országban kijár nekik" - fogalmazott Roman a PNL Országos Tanácsának brassópojánai ülésén.

Hangsúlyozta, az RMDSZ elnöke "nem panaszkodik és soha nem is fog panaszkodni a benzin drágulása miatt", mint ahogy a társadalombiztosítási rendszer tervezett módosítása ellen sem emeli fel szavát, bár ennek nyomán - állítja Roman – 27 százalékkal csökken majd az emberek fizetése.

"Nem hallottam Kelemen Hunort üvölteni a fájdalomtól annak láttán, hogy a 2 000 lej alatti béreket ugyanúgy megadózzák, noha partnereik nem ezt ígérték. Nem láttam az RMDSZ-t és Kelemen Hunort sírni, amikor 6 százalékkal nőtt a földgáz és 5 százalékkal a villamos energia ára. (...) Hagyják abba az uszítást, a gyűlöletkeltést, mindent, ami a nemzet megosztásához vezet. Ha fontos önök számára ez az ország, ne támogassanak egy olyan kormányt, amely mélyen az emberek zsebébe nyúl. Támogassák a PNL-t, támogassák Romániát, hogy tudjuk megbuktatni ezt az inkompetens kormányt, és akkor elhiszem, hogy ön egy jó román" - fogalmazott a PNL alelnöke.
EZT OLVASTA MÁR?

X