Aradról Gyulára viszik majd a levélszavazatokat


-A A+

Célba juttatja az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány a levélszavazatokat Aradról is.

„Március 20. után fogják megkapni a szavazócédulákat az érintettek, és tekintettel a határidő rövidségére, valamint a posta esetleges késésére, inkább azt javasoljuk, kérjük, hogy bízzák ránk a boríték eljuttatását. Munkatársaink az összes magyarlakta településen összegyűjtik a válaszborítékokba tett levélszavazatokat, és azokat április 7-én átviszik Gyulára, ahol átadják a helyi választási bizottságnak. Csak azok a szavazatok számítanak érvényesnek, amelyek április 8-án éjfélig megérkeznek” – fogalmazott a közleményben Péró Tamás megyei tanácsos, az RMDSZ Arad megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Március 20. után az RMDSZ valamennyi vidéki tagszervezetében segítenek a szavazólapokkal együtt kapott azonosító nyilatkozatok kitöltésében is, ezenkívül az Eurotrans Alapítvány és a megyei RMDSZ-iroda munkatársai megháromszorozzák a kiszállások számát. „A kisvárosokban, mint például Pécska vagy Kisjenő heti háromszor, délelőtt és délután is várják kollégáink az ügyfeleket, ezenkívül a következő három hétben nem lesz olyan település, ahová legalább kétszer ki ne látogatnának a munkatársak. Azt szeretnénk, hogy minden Arad megyei magyar állampolgársággal is rendelkező személy élhessen a szavazati jogával” – jelentette ki Péró Tamás.

Azt nem tudni, hogy hány szavazati joggal rendelkező kettős/magyar állampolgárságú személy él Arad megyében, de azt közölték, hogy az elmúlt hat hónapban 900 személy választási regisztrációjában működtek közre.








EZT OLVASTA MÁR?

X