Kilenc DIY adventi kalendárium


-A A+

Vasárnap advent első vasárnapja lesz, így elkezdődik a karácsonyvárás időszaka. A hangolódást segíti az ünnepi dekoráció, a karácsonyi zenék vagy éppen egy adventi kalendárium. Nem feltétlenül a csokis, barbies, boltban megvásárolhatóra gondolunk, hanem arra, amelyet mi magunk készítünk el. Hogyan? Ehhez nyújtunk némi inspirációt. 

Az adventi naptár jelzi, hogy még hányat kell aludni karácsonyig. A mindennapi kis ajándékok és kedvességek segítenek hangolódni az ünnepre nemcsak annak, aki nyitogatja az ablakocskákat, hanem annak is aki készíti a kalendáriumot. Természetesen a legkényelmesebb megoldás bemenni a boltba, kiválasztani egyet a sok-sok naptár közül és készen is vagyunk. Azonban jobb, ha kézzel készített kalendáriumot bontogatnak szeretteink.

Kinek, mit, mikor adjunk?

Az advent és a karácsony a család ünnepe, így nem feltétlenül csak a gyerekek kaphatnak adventi naptárat. Megajándékozhatjuk vele a férjünket/feleségünket, a szüleinket, a barátnőket, kollégákat. Sőt, a gyerekeket is bevonhatjuk az apró ajándékok készítésébe: a nagyszülők bizonyára örülnek majd az ablakocskák mögött rejtőző gyerekrajzoknak, fényképeknek, a gyerekek által gyűjtögetett kavicsoknak, gesztenyéknek.

Az adventi naptárak általában 24 apróságot rejtenek, így az első ajándékot advent első vasárnapjának előestéjén nyithatjuk ki. S hogy mi kerüljön a naptárba? Bármi, aminek a szerettünk örülne. Ez lehet valamilyen édesség, egy vicces apróság (rénszarvasos zokni), kedves szavak, de ajándékozhatunk élményeket, együtt töltött időt: társasjátékozhatunk, elmehetünk moziba, hóembert építhetünk, mézeskalácst süthetünk, ha a kalendárium ablaka mögött ez a meglepetés bújkál. 

 

 








EZT OLVASTA MÁR?

X