Öt nyári DIY ötlet gyerekeknek


-A A+

Ha a gyerekek nem táborban vagy éppen a nagyszülőknél vannak, esetleg már a családi nyaralásnak is vége és unatkozni kezdenének, érdemes velük együtt kipróbálni néhány DIY, azaz csináld magad ötletet. Igyekeztünk olyan lehetőségeket összegyűjteni, amelyeknél nemcsak az alkotás jelenthet szórakozást, hanem az elkészült tárgyakkal később is játszhatunk vagy elajándékozhatjuk egy kedves családtagnak.

Kicsik és nagyok egyaránt segíthetnek egy-egy DIY ötlet megvalósításában, így nagyszerű családi program és együtt töltött idő lehet az alkotás.

Családfa készítés

A családfát elkészíteni nemcsak kreatív, hanem hasznos szórakozást is jelent. Közben fel lehet eleveníteni néhány kedves családi történetet miközben egy dekorációnak is tökéletes családfát készítünk közösen a gyerekekkel. 

Fagyi-kréták

A legtöbb gyerek szeret krétával a járdára rajzolni. Ez még jobb móka lehet, ha fagyi alakú krétával alkothatnak. A fagyi alakú kréták elkészítéséhez szükségünk lesz egy szilikon jégkrémformára, jégkrémpálcikákra, gipszre, vízre, néhány keverőtálra és temperafestékekre. A keverőtálakba tegyünk 1-1 evőkanálnyi festéket, adjunk hozzá 1,2 dl vizet és 100 gramm gipszet úgy, hogy joghurtszerű pasztát kapjunk. Ha kikevertük a festéket, öntsük a jégkrémformába, 1-2 óra keményedés után szúrjuk bele a pálcikákat és hagyjuk teljesen megszilárdulni. Kezdődhet is a járda dekorálása. 

Pályaragasztás a padlóra

Ha esik az eső és a gyerekek nem tudnak a szabadban játszani, elő a ragasztószalaggal és dekortapasszal. Minél több és színesebb kellékünk van, annál jobb! A gyerekekkel együtt így egy pályát ragaszthatunk a padlóra, egyszerű és kreatív szórakozás esős időjárás esetén is. 

Lufitenisz

Akad otthon néhány papírtányér és lufi? Szuper! Ezek felhasználásával egyszerűen tudunk lufiteniszt játszani. Egy-egy lapos léc végére ragasszunk egy-egy papírtányért és készen is van a "teniszütő". Fújjunk fel néhány lufit és kezdődhet is a játék, amellyel kicsik és nagyok is jól szórakoznak majd. Ha a gyerekeknek kedvük van, kiszínezhetik, dekorálhatják is az ütőket. 

Vízipisztolyos festés

Ha a gyerekek már unják a festegetést, rajzolást, vegyük elő a vízipisztolyokat és alkossunk ezzel. Szükségünk lesz egy állványos táblára, amelyre kitűzzük a papírt, temperára, vízipisztolyra és néhány mágnesre, csipeszre. Nem kell mást tennünk, mint a pisztolyba festékes vizet tenni és előkészínteni a festés helyszínét. Mágnessel vagy csipeszekkel rögzítsük a papírt a táblára, de kitűzhetjük akár egy ajtóra, falra is, ha az lemosható. Készüljünk fel arra, hogy a festék nem biztos, hogy mindig a papíron fog landolni, így olyan helyet válasszunk, ahol könnyedén fel tudjuk majd takarítani a festéket. Indulhat is a szórakozás!  

 








EZT OLVASTA MÁR?

X