Veszélyes lehet a teázás? A kutatók szerint erre figyeljen egészsége érdekében


-A A+

Az őszi hűvös időjárás beköszöntével szívesebben fogyasztunk egy finom teát, amely nemcsak felmelegít, de egészséges is. Egy új kutatás szerint azonban nem mindegy, milyen teákat fogyasztunk, ugyanis a mikroműanyagokat juttathatunk be a szervezetünkbe már ezekben is fellelhetők – számol be a kutatásról az Independent.

A McGill Egyetem készítette azt a nagyszabású kutatást, amelyben azt vizsgálták: beszivároghatnak-e mikro- és nanoműanyagok a teafilterekből az italokba. A kutatók négy gyártó műanyagalapú filtereit tették öt percre 10 milliliter 95 fokos vízbe.

A vizsgálatok során megállapították, hogy az áztatás során a filterek jelentősen megsérültek,a víz pedig mikroműanyagokkal szennyeződött. Az Environmental Science & Technologyban megjelent tanulmány megállapította, hogy egyetlen, műanyagalapú teafilterből 11,6 milliárd mikroműanyag és 3,1 milliárd nanoműanyag kerül a vízbe.

Azt egyelőre a kutatók sem tudják pontosan, hogy hogyan hatnak a mikroműanyagok a szervezetünkre. Érdemes azonban kerülni a műanyagalapú teafiltereket, és minőségi teákat választani.








EZT OLVASTA MÁR?

X