Így használja 2020 színét a lakberendezésben, az öltözködésben és az esküvői dekorációban


-A A+

A 2017-es levélzöld, a 2018-as ultraibolya és a 2019-es élő korall után a Pantone Intézet a klasszikus kéket választotta 2020 színének. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogyan lehet használni ezt a színt a lakberendezésben, az öltözködésben vagy éppen az esküvőnk megtervezésekor.

Hosszas elemzések és tanácskozások után választja ki az egyesült államokbeli Pantone az  év színét, amely meghatározó lesz a divat, a sminkek, az esküvők és a lakberendezés világában. A kiválasztott szín hűen tükrözi az adott év korszellemét, az emberi kultúra hozzáállását és érzéseit az adott időszakban.

„Olyan időben élünk, amely bizalmat és hitet igényel; ezt a fajta állandóságot és bizalmat felezi ki a PANTONE 19-4052 Classic Blue, ami egy olyan szilárd és szolid árnyalata a kéknek, amelyre mindig támaszkodhatunk” – mondja Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

Lakberendezés

Ha éppen új otthonunkat rendezzük be, vagy éppen a meglévőt tervezzük átalakítani, érdemes elgondolkodnunk a kék szín használatán akár.  Egy-egy fal átfestésével teljesen megváltoztathatjuk otthonunk hangulatát, a bátrabbak egy-egy kék bútordarabot (kanapét, fotelt, szekrényt) is bevállalhatnak, de akár egy díszpárnával, dekorációs elemmel is trendivé varázsolhatjuk lakásunkat. A klasszikus kéket párosíthatjuk fehérrel, krémszínnel, de akár rózsaszínnel is.

Esküvő

Ha elegáns és klasszikus esküvőre vágyunk, érdemes 2020 színét választanunk. A klasszikus kék lehet a vőlegény öltönye, a koszorúslányok ruhája, a bátrabb menyasszonyok pedig a ruhájukba is belecsempészhetik ezt a színt egy szalaggal, vagy egy kis hímzéssel. A dekoráció fő színeként kék kiegészítőkkel (szalvétával, ültetőkártyával) díszíthetjük az asztalok, lehet kék a menyasszonyi torta és a meghívó is, sőt az ara csokrában is megbolondíthatjuk egy-egy kék virággal (például hortenziával).

Öltözködés

A farmerrajongók örülhetnek annak, hogy a klasszikus kéket választotta a Pantone Intézet 2020 színének, ugyanis elég felkapniuk egy kék színű farmernadrágot és/vagy farmeringet, esetleg farmerdzsekit és máris a trendnek megfelelően öltöznek. De akár egy klasszikus kék kabátba is beruházhatunk, amely a legegyszerűbb szetteket is feldobja és picit elegánsabbá varázsolja.  








EZT OLVASTA MÁR?

X