Négy ötlet Valentin-napi dekorációra


-A A+

Ha a boltok polcain, a bevásárlóközpontok üzleteiben vagy éppen a virágárusnál nem szúrt volna szemet, akkor most szólunk: közeledik az év „legszívecskésebb” és legromantikusabb ünnepe. Hogy sikerüljön egy kicsit hangolódni a Valentin-napra, négy dekorációs ötletet ajánlunk, amelyekkel feldobhatjuk otthonunkat.

Amint leszedjük a karácsonyfát és eltesszük a karácsonyi dekorációkat, az otthonunk egy kicsit csupasszá válhat. Bármennyire is sürgetnénk a jó idő érkezését, ilyenkor még a tavaszi dekorációt, a friss virágokat még túl korainak érezhetjük. Egy kicsit „jól is jön” a szerelmesek ünnepe, amikor ugyan nem kell csupa rózsaszínbe és szívecskékbe öltöztetni lakásunkat, de lehetőségünk van egy-egy apró dekorációs elemmel vidámabbá varázsolni otthonunkat.

Ezeket ráadásul a párunkkal közösen is elkészíthetjük, a kitett díszekre pillantva pedig eszünkbe juthat, hogy egy apró gesztussal – egy öleléssel, egy kedves mondattal vagy éppen egy kocka csokival – tegyünk valamit kedvesünkért.

A legegyszerűbb

Ha nincs sok időnk elkészíteni a dekorációt, de valamit készítenénk, ez lesz a leggyorsabb megoldás. Vegyünk elő egy üvegvázát, esetleg néhány befőttes üveget, helyezzünk ezekbe egy-egy fehér gyertyát, majd szórjunk köré virágszirmokat. Gyors, egyszerű, mégis nagyszerű asztali dekorációt kaphatunk így, 

Szívek filcből

Bár az ujjunkra nem árt vigyázni, a varrás nem egy ördöngös és időigényes dolog, mégis nagyszerű dekorációk készülhetnek ezáltal. Néhány színes filcanyagra lesz csak szükségünk, amelyekből – akár egy sablon segítségével – szíveket kell kivágnunk. Ezután már nincs más dolgunk, mint félig összevarrni a filcszíveket, megtölteni tömőanyaggal (például vattával) és befejezni a varrást. Varrhatunk rá akasztót is, így egy vázába tett száraz ágra helyezve el is készült a Valentin-napi dekorációnk. 

Kirakós

Ha van gyerek a családban, bizonyára akad néhány puzzle, amelynek hiányoznak a darabjai. Ezeket nem kell kidobnunk, látványos dekorációt készíthetünk belőle. Le is festhetjük a kirakós darabjait, vagy csak egyszerűen megfordítva is felhasználhatjuk ezeket. A dolgunk csupán annyi, hogy sorra összeragasztjuk ezeket, hogy végül egy szív formát kapjunk. Ehhez használhatunk egy kartonból kivágott szívet is, hogy könnyebb dolgunk legyen. Ha a kirakósból készült szívre akasztót teszünk, kitehetjük a bejárati ajtónkra is, de egy masnival díszítve és a polcra kitéve is jól mutat.

Időigényes, de látványos

Negyedik dekorációs ötletünket azoknak ajánljuk, akiknek van elég idejük és kedvük a diy-kodásra. A feladat nem bonyolult, csupán szíveket kell papírból kivágnunk és egy ágra ragasztani, vagy éppen felkötni. Bár időigényes lehet, megéri a befektetett munka, mivel egy látványos dekorációt kaphatunk. 








EZT OLVASTA MÁR?

X