Virág helyett: filléres apróságok nők napjára


-A A+

Március elején a legtöbb üzletet beborítják a virágok, de még a buszmegállókban is árulják a szebbnél szebb csokrokat, amelyekkel a férfiak március 8-án, a nemzetközi nőnapon felköszönthetik a kedvesüket, kislányukat, édesanyjukat, testvérüket, kolléganőjüket. Egy csokor virágnál azonban kreatívabb ajándékot is kitalálhatunk – és nem is kell feltétlenül drága legyen.

A nőnap nem kell a feltétlenül a drága ajándékokról szóljon, sokkal inkább az együtt töltött időről, egy apró figyelmességről és egy kis kedvességről. 

  • A kedvenc csokoládé. Valószínűleg a virág után az édesség jutna először eszünkbe, mint lehetséges ajándék. Ezt is személyesebbé tehetjük azonban, ha a kedvenc csokoládéjából vásárolunk. Lehet többet ér egy párlejes csokiszelet, mint egy drága bonbon.
  • Egy kis segítség. Bár tudjuk, hogy a nők képesek mindent megoldani egyedül is, azért mindig jól esik egy kis plusz odafigyelés például menjünk el az édesanyánkkal vásárolni és cipekedjünk helyette.
  • A reggeli és a kávé. Ha a reggelek mindig futva telnek és még a kávét sincs idő rendesen meginni, nők napján ajándékozzuk a nyugodt kávézás és reggeli lehetőségét kedvesünknek. 
  • Ha a megajándékozni kívánt hölgy szereti (és tudja gondozni) a növényeket, akkor mégiscsak jó választás lehet a virág, de válasszunk inkább cserepest.  
  • Három kívánság! Nemcsak a mesék jótündérei válthatják valóra a kívánságokat. Adjunk a szeretett nőnek három üres cetlit és kérjük meg, hogy írja rá három, teljesíthető kívánságát. Mi pedig igyekezzünk ezeket valamikor valóra váltani.
  • Egy kedves üzenet. Néha nem is kell több csak egy kedves üzenet, amellyel mosolyt csalhatunk a hölgyek arcára. Mit írjunk bele? Ami a szívünkből jön, de megfogalmazhatjuk például, hogy miért vagyunk hálásak neki, mit szeretünk benne, mi a kedvenc közös emlékünk stb. 
  • Mi legyen az ebéd? Gyakran a főzés legnehezebb része, kitalálni, mi kerüljön az asztalra. Ha a családban inkább a hölgyek készítik az ételeket, vegyük le a terhet a vállukról és március 8-án, vasárnap főzzenek a férfiak. Vagy menjünk el étterembe.  
  • Legyen élmény a nőnap! Ha a megajándékozni kívánt hölgy régóta szeretne elmenni egy színházi előadásra, lepjük meg egy jeggyel. Vagy hívjuk meg egy süteményre a főtéri cukrászdába, esetleg menjünk el közösen túrázni, sétálni a parkba.








EZT OLVASTA MÁR?

X