Villámgyorsan tönkremehet a párkapcsolata, ha erre az 5 dologra nem figyel


-A A+

Vannak olyan nem egyértelmű és kimondatlan normák, amiket minden társas kapcsolatban élő személynek el kell fogadnia ahhoz, hogy működőképes legyen a szerelmi élete. Ebbe beletartozik még az is, hogy ritkábban használjanak közösségi média felületeket, továbbá az úgynevezett 'slow life', azaz leleassult élet is pozitívan hathat az amúgy haldokló intimitásra. A femcafe.hu portál összegyűjtötte az 5 legfontosabb szabályt.

  • Társadalmi nyomás, felgyorsult élet

Meglepő, de az olyan apróságok, mint a túl sok inger, a nagyvárosi élet, valamint a közösségi média is hatalmas hatással van a párkapcsolatokra. Mivel túl sok inger éri a feleket, és általában minden irányból naponta rengeteg érkezik, ez egyszerűen kitolja az ingerküszöböt, és a továbbiakban semmi sem lesz elég.

  • Érzelmi intimitás hiánya

Nem szabad elhanyagolni az ölelések, a puszik, a csókok, a kézfogás, valamint az intim együttlétek fontosságát, ugyanis a hosszú párkapcsolat titka az, hogy ezekre tudatosan odafigyelnek a társak még azokban az időszakokban is, amikor "nehezükre esik".

  • Unalom

Ha egy kapcsolatban unalmassá válik a szexuális élet a férfiak számára (70 százalék), akkor sajnos sokan máshol keresik a boldogságot. Kutatásokból kiderült, hogy ez abban az esetben is igaznak bizonyult, amikor a párkapcsolat alapvetően boldog és kiegyensúlyozott volt. Ha a társak úgy érzik, unalmassá vált az együtt töltött idő, akkor érdemes közös programokat szervezni és az extrém szexuális kalandokat is beépíteni a kapcsolatba.

  • Üzleti utak, sok munka

A munkahelyi megcsalások kockázata megnő a kapcsolat 6-9. évében, erre pedig rátehetnek egy lapáttal az üzleti utak és a túlórák is. Ha úgy érzik, hogy válságban van a kapcsolat, akkor mindenképp háttérbe kell szorítaniuk a munkát, vagy minimalizálniuk kell a karrierre szánt időt.

  • Az oxitocin hiánya

Köztudott, hogy az oxitocin egy boldogsághormon, ami olyan események és cselekvések hatására termelődik, ami leegyszerűsítve "jól esik az embernek". Ilyen lehet egy ölelés a társtól, egy finom étel, a sport, vagy a zenehallgatás is. A tudósok szerint, ha ez hiányzik a szervezetből, akkor hajlamosabbak lesznek a párkapcsolatban élők a megcsalásra. Tehát az ölelkezés és a csókolózás sokat segíthet.
 








EZT OLVASTA MÁR?

X