Ezt az 5 dekorációs hibát legtöbben elkövetik a lakásuk berendezésekor


-A A+

Senki sem születik lakberendezőnek, ezért is gyakori, hogy a legtöbb lakásban előfordulnak a különböző dekorációs hibák, amelyek apróbbá, sötétebbé, zordabbá teszik az otthont. Az otthonokesmegoldasok.hu portál összegyűjtőtte azt az 5 baklövést, amelyet a legtöbben elkövetnek, ha lakásuk berendezése a cél.

Túl kicsi szőnyeg

Ha a szoba vagy a bútorok méreteihez képest nagyon kicsi a szőnyeg, az sokat ront az adott helyiség hangulatán, ugyanis annak nyomott és barátságtalan hatása lesz. Mindig akkora szőnyeget érdemes választani, hogy oldalt még maradjon legalább 30 centiméter szabad terület. Amennyiben a szőnyegvásárlás során nem biztos abban, hogy megfelelő lesz-e a kiszemelt darab, akkor festőszalag segítségével körberagaszthatja a jövendőbeli szőnyeg helyét a padlón, így látni fogja, hogy körülbelül hogyan fog mutatni.

A napfény kizárása

A kintről beáramló fény nem csak barátságosabbá és üdébbé varázsolja a szobát, hanem még a szervezetet is energiával tölti fel. Épp ezért annyira fontos, hogy ne kerüljön az ablakba olyan nagy növény vagy dekoráció, amely meggátolhatja a fény szabad beáramlását. Ha mindenáron az ablakba szeretne tenni valamit, akkor válasszon például kicsi kaktuszokat.

Kizárólag fehér falak

Minél világosabb a fal színe, annál nagyobbnak tűnik az adott helyiség. Ez az állítás valóban igaz, viszont inkább csak a kis szobára értendő. Minél tágasabb és világosabb egy helyiség, annál fontosabb, hogy kihangsúlyozzon valamit benne. Ezt egy színesre festett fallal érheti el a legegyszerűbben, továbbá az sem mellékes tény, hogy ezáltal sokkal izgalmasabb hatása lesz a szobának. Arra természetesen figyeljen, hogy a választott szín passzoljon a berendezéshez!

Túl alacsony karnis

Ahhoz, hogy minél nagyobbnak tűnjön a szoba belmagassága, rendkívül fontos, hogy a karnis minél közelebb legyen a plafonhoz. Minél magasabban van a plafon, értelemszerűen annál hosszabb függönyre lesz szükség. Arra azonban figyeljen, hogy ne érjen le a földre a függöny.

Túl kicsi képek

A képek mérete mindig a fal nagyságától függ, pontosabban ahhoz kell igazítani. Minél nagyobb a fal, annál nagyobb legyen a kép, ellenkező esetben elvész a falon. Amennyiben nem egy hatalmas posztert szeretnénk felakasztani, akkor készítsen egy galériafalat, sok különböző méretű képből.








EZT OLVASTA MÁR?

X