Így készíthető házilag C-vitamin: ne dobja ki a citrusfélék héját


-A A+

Citrom, narancs, mandarin és grapefruit: nemsokára beköszöntenek, és a háztartások megtelnek az egészségesebbnél egészségesebb gyümölcsökkel. A C-vitaminnal és rostokkal teli citrusfélék elengedhetetlenek a hideg időszakokban. Bár kevesen tudják, a héjukat soha nem érdemes kidobni, hiszen ezekből készül a tökéletes immunerősítő, írja a femcafe.hu portál.

A C-vitamin por egyszerűen elkészíthető házilag is, ráadásul a citrusfélék héja nem fog többé a kukában landolni, így még környezettudatosságnak is eleget tehet az, aki saját kezűleg lát hozzá. A legjobb ha bio verziót vásárol a gyümölcsökből, hiszen ezeknek a héja sokkal tisztább, mint a sima, vegyszerrel kezelteknek. 

Így készül a házi C-vitamin

  1. Mossa meg alaposan a gyümölcsöket, lehetőleg szódabikarbónás vízzel, majd törölje őket szárazra. Szeletelje fel a héját vékony csíkokra, ezt követően szárítsa ki őket roppanósra. Ehhez megfelelő a sütő is.
  2. Ha megszáradt, akkor zúzza össze porrá, vagy aprítsa fel alaposan. A héjakban található élő enzimek nagyon egészségesek a szervezet számára, ráadásul könnyen fel is szívódnak.
  3. Naponta tegyen egy-két teáskanálnyit a reggeli zabkásájába, vagy a turmixba, ám ebben a hűvös időben emelheti az adagot, ha úgy érzi, hogy egy kis immun-tuningra van szüksége.
     







EZT OLVASTA MÁR?

X