Kiderült, milyen gyakran cserél alsóneműt a férfiak és nők egy része


-A A+

Egy anonim felmérés világított rá, milyen időközönként cserélnek a férfiak alsóneműt. Az OnBuy webáruház által készített kérdőívet 2790 személy töltötte ki névtelenül. Egészen megdöbbentő válaszok születtek a bizarr közvélemény-kutatás során: eszerint a férfiak 22 százaléka nem vesz fel naponta új alsónadrágot, és arra is fény derült, hogy a nők 18 százaléka hasonlóan a férfiakhoz, egy bugyit egymás után több nap is használ, írja a femcace.hu portál a LadBible nevű brit lapra hivatkozva.

Kifordítják az alsóneműt

A megkérdezett férfiak egyötöde köntörfalazás nélkül bevallotta: akár 5 napon keresztül is képes hordani egy alsóneműt, mielőtt a szennyesbe hajítaná. Arról is beszámoltak, hogy az egy alsóneműt több napon keresztül viselő férfiak 76 százaléka, míg a nők 69 százaléka szokta kifordítani a ruhadarabot, hogy az tisztábbnak tűnjön. E szokás nem pusztán gyomorforgató, de egészségtelen is.

Az alsóneműt gyakran kell mosni

Ivan Ivanov, egy brit tisztítócég vezetője úgy nyilatkozott, hogy az alsóneműket napi használat után szükséges mosni, s a legideálisabb az, ha ezt 40 és 60 fok közötti hőmérsékleten, antibakteriális mosószerrel teszik az emberek. A rendkívül meleg idő, illetve a megerőltető fizikai vagy valamilyen szempontból stresszes tevékenység is kötelezővé teszi a gyakori mosást, hiszen ilyenkor könnyebben beleizzadhatnak alsóneműjükbe a férfiak és nők.

Dr. Nichola Cosgrove dermatológus hozzátette, az alsónemű egyfajta védőréteget képez a bőr és a külső ruházat között, és egyik fontos tulajdonsága, hogy igen könnyű mosni. Ha nem cserélnek naponta alsóneműt az emberek, olyan baktériumok elszaporodását kockáztathatják, mint az E. coli, a staphylococcus, vagy a streptococcus, állítja a szakember.








EZT OLVASTA MÁR?

X