Íme a rendrakás 3 aranyszabálya


-A A+

Gyakori, hogy az ember a teljes hétvégéjét rendrakással és takarítással tölti, de már hétfőn úgy néz ki a lakása, mintha semmit sem tett volna. Az otthonokesmegoldasok.hu portál összegyűjtötte a rendrakás 3 aranyszabályát, ezek betartása tartós rendet eredményezhet.

Saját hely kell mindennek

Ha minden tárgynak saját helye van, akkor sokkal könnyebb megtartani a rendet: jó megoldás, ha a kulcsoknak egy kosarat helyez ki, így mindig abba kerülhetnek bele, a táskát pedig mindig ugyanarra a szekrényre rakja, így véletlenül sem felejti a nappaliban. Nagyon fontos, hogy tényleg minden dolognak meglegyen a saját helye, hiszen ennek köszönhetően elkerülhető az a gyakori probléma, hogy elvesztődnek bizonyos tárgyak, és rengeteg időt kell elpazarolnia a keresésére.

A tárgyakat azonnal el kell pakolni

Szintén rendkívül fontos, hegy tárgyat, használata után rögtön tegye vissza a helyére, így nem tűnik el, nem rongálódik meg és nincs útban. Ez a fajta rendrakás nem tart tovább pár másodpercnél, viszont rengeteget számít, hiszen ezáltal nem kell még takarítás előtt is azok elpakolásával foglalatoskodnia. Ez a szabály olyan teendőkre is vonatkozik, mint például a szemét kivitele, pontosabban arra, hogy azonnal tegyen új zsákot a szemetesbe, ne halogassa addig, amíg ki szeretne valamit dobni.

Csak a legszükségesebb dolgok legyenek karnyújtásnyira

Számos olyan dolog található a lakásban, amelyet valóban nap mint nap használ. Ilyen például a szappan, a fogkefe, a fogkrém vagy a sminktermékek. Ezeket nyugodtan hagyja elől, hogy ne kelljen állandóan a szekrényben kutakodnia. Viszont az olyan eszközöket és tárgyakat, amiket ritkábban használ, mindig tegye el a szekrénybe vagy egy tárolódobozba. Bizonyára olyan dolgai is akadnak, amelyekre nincs szüksége: azokat válogassa ki, és ajándékozza vagy adományozza el, így ismét lesz szabad helye az otthonában.








EZT OLVASTA MÁR?

X