Megkeseríti a szemüvegesek életét a maszk: ezekkel a praktikákkal előzhető meg a párásodás


-A A+

A szemüvegesek számára a maszk viselése nagy gondot okoz, főleg az ősz és a hűvösebb idő beköszöntével. A maszk miatti párásodás megnehezíti a mindennapi élethelyzeteket is, írja Facebook-oldalán egy székelyudvarhelyi optika. A kellemetlenségek elkerülésére 4 trükköt osztottak meg szemüveges követőikkel. 

A Toró Optik Székelyudvarhely összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, amiket minden maszkot viselő szemüveges személynek alkalmaznia kell, ha azt szeretné, hogy a pára ne nehezítse meg mindennapjait. Facebook-bejegyzésükben többek között arról írnak, hogy fontos olyan maszkot hordani, ami tökéletesen illeszkedik az archoz, illetve a papír zsebkendő, a szappanos víz és a ragasztószalag fontosságára is figyelmeztetnek.

  1. Igyekezz olyan maszkot találni ami az arcodra szorosan passzol, ezzel megakadályozva, hogy az orrnyergednél a meleg lehellet kiszökjön, és kicsapódjon a szemüvegedre.
  2. A maszkod alá az orrnyereg felőli részre helyezz egy papír zsebkendőt, ez elnyeli a lehelleted páráját így kevesebb nedvesség tud kicsapódni a lencsékre.
  3. Naponta tisztítsd a szemüvegedet, lehetőleg szappanos vízzel, ezzel lehetőséget adsz a lencsén lévő rétegek megfelelő működésének, mivel a pára egy tiszta felületen nehezebben tapad meg, mint amelyiken milliónyi apró porszem van, ami megragadja az apró vízcseppeket.
  4. Ha biztosra akarsz menni, akkor a patikában található, bőrre nem ártalmas ragasztószalagból tegyél egy vékony csíkot az orrnyergedre, így megakadályozva a levegő kijutását a maszk felső részén.
 
(Nyitókép forrása: Toró Optik Székelyudvarhely Facebook-oldala)


 








EZT OLVASTA MÁR?

X